Amazon has whacked our affiliate account. Hosting Donations/Commitments $2063 of $1920 (Sept 13/18). In Hand $1466 (Lump sum payments minus paypal graft). Paypal Donation Link Here

On the temp server.. IF you're seeing this..

Discuss site matters here

Moderators: FishPants, ooRip

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Fri May 05, 2017 7:47 pm

If you are seeing this, we are on the temp server -- all traffic hitting that.

TTL is at half an hour so people should be trickling in again, keep in mind more maintenance coming as I rebuild the physical server and get us off the hourly charged server.

In the meantime report weirdness here, I expect that email will be borked for a bit until I get reverse lookups sorted.
Last edited by FishPants on Tue May 09, 2017 8:00 am, edited 1 time in total.
No.

User avatar
Blackhawk
Posts: 25489
Joined: Tue Oct 12, 2004 9:48 pm
Location: Southwest Indiana
Contact:
Blackhawk’s avatar
Snooze

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Blackhawk » Fri May 05, 2017 9:05 pm

What if I'm not seeing this? :shock:
[This space left intentionally blank.]

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Fri May 05, 2017 9:33 pm

I'm happy to report I'm getting email notifications and reverse lookup is squared away.. I'm pleasantly surprised so far. Doing a full backup and copy down to my local machine as we speak.. Once that's done, I will be nuking our physical server and starting to install ESX and then the host VM.

Thanks for all the tips guys, I would never have thought to install a hypervisor first -- that's going to make my life a lot easier in the future I think.
No.

User avatar
tjg_marantz
Posts: 14517
Joined: Fri Oct 15, 2004 12:54 pm
Location: Queen City, SK

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by tjg_marantz » Fri May 05, 2017 11:46 pm

I could be completely out to lunch but will any of this fix the tapatalk login stuff? It's all greek to me ;)
Home of the Akimbo AWPs

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Sat May 06, 2017 12:46 am

This may be the first time in my IT career, but I think I made the right call?

Server up on temp cloud server - great!

Reinstall physical server (ubuntu to test) things get ugly through install script...

I go do other things, hear my phone ding an hour later.. Server had a "fault", tech went and pulled the server, replaced the power supply and the server resumed...... We had a bad power supply, but didn't reboot! Yowza.

TL;DR We moved to a VM, physical reinstall failed due to bad power supply - we dodged a bullet.
No.

User avatar
KKBlue
Posts: 3882
Joined: Fri Nov 19, 2010 10:07 am
Location: Connecticut

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by KKBlue » Sat May 06, 2017 10:47 am

Thank you.
"Why do people say grow some balls? Balls are weak and sensitive. If you wanna be tough, grow a vagina. Those things can take a pounding!" - Betty White

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Sat May 06, 2017 11:32 am

I won't be doing a VM after all -- the only ESX template offered is ancient, and I don't want to deal with HyperV.. I'm pretty happy with the virtualmin process for recovery.
No.

User avatar
DD*
Posts: 4706
Joined: Thu Nov 09, 2006 2:42 pm
Location: Detroit, where the weak are killed and eaten
DD’s avatar
Loading…

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by DD* » Sun May 07, 2017 2:41 pm

Thanks Fishy, where do we send the pizza in appreciation?
Are you a prostitute Rip? Because you blow the margins more than a $5 hooker. -rshetts2

Much like bravery is acting in spite of fear, being a functioning adult is acting responsibly in the face of temptation. -Isg

User avatar
gbasden
Posts: 5581
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:57 am
Location: Sacramento, CA

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by gbasden » Sun May 07, 2017 5:19 pm

DD* wrote:Thanks Fishy, where do we send the pizza in appreciation?
For sure - we'll keep you in pizza for the next week!

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Sun May 07, 2017 6:51 pm

These days I need less pizza, more kale. Please don't mail me kale, I don't like it even when it's fresh ;)

I'm going to do a backup test to the original server and see how it goes. If all goes well, anticipate another outage this week.
No.

User avatar
LordMortis
Posts: 59965
Joined: Tue Oct 12, 2004 11:26 pm

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by LordMortis » Mon May 08, 2017 12:01 pm

:wub:

User avatar
naednek
Posts: 8760
Joined: Tue Oct 19, 2004 9:23 pm
naednek’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by naednek » Mon May 08, 2017 12:32 pm

FishPants wrote:These days I need less pizza, more kale. Please don't mail me kale, I don't like it even when it's fresh ;)

I'm going to do a backup test to the original server and see how it goes. If all goes well, anticipate another outage this week.

Can you do it on Friday? I'm off that day, and will be planing SOD. so my browsing is shot anyways :)
hepcat - "I agree with Naednek"

User avatar
Enough
Posts: 14025
Joined: Tue Oct 12, 2004 11:05 pm
Location: Serendipity
Contact:

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Enough » Mon May 08, 2017 7:06 pm

Thanks so much! And now for a stupid question. Will Tapatalk go back to working once complete?
My blog (mostly photos): Fort Ephemera - My Flickr Photostream

“You only get one sunrise and one sunset a day, and you only get so many days on the planet. A good photographer does the math and doesn’t waste either.” ―Galen Rowell

User avatar
Pyperkub
Posts: 18412
Joined: Mon Dec 13, 2004 5:07 pm
Location: NC- that's Northern California
Contact:

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Pyperkub » Mon May 08, 2017 7:15 pm

Enough wrote:Thanks so much! And now for a stupid question. Will Tapatalk go back to working once complete?
Works for me. Posting from Android version now.
There are three ways to not tell the truth: lies, damned lies, and statistics.

User avatar
Isgrimnur
Posts: 57874
Joined: Sun Oct 15, 2006 12:29 am
Location: Dallas, TX
Contact:
Isgrimnur’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Isgrimnur » Mon May 08, 2017 7:17 pm

iPhone checking in.
Silver - 3k

People who are wrong often get mad at people who are right. (I have surprisingly never been shot.) (h/t Kevin Underhill, Lowering the Bar)

User avatar
WarPig
Posts: 1054
Joined: Tue Oct 16, 2007 7:36 pm
Location: Phoenix, AZ

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by WarPig » Mon May 08, 2017 7:42 pm

I still can't on my Android version; every time I go to log in I get a "network error". Not sure where I need to go from here.
"Your test assignment will vary depending on the manner in which you have bent the world to your will." - Cave Johnson

User avatar
Enough
Posts: 14025
Joined: Tue Oct 12, 2004 11:05 pm
Location: Serendipity
Contact:

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Enough » Mon May 08, 2017 11:29 pm

WarPig wrote:I still can't on my Android version; every time I go to log in I get a "network error". Not sure where I need to go from here.
Same, I have also tried removing and re-adding OO to no avail. I guess my next step is a complete reinstall of Tapatalk.
My blog (mostly photos): Fort Ephemera - My Flickr Photostream

“You only get one sunrise and one sunset a day, and you only get so many days on the planet. A good photographer does the math and doesn’t waste either.” ―Galen Rowell

User avatar
gilraen
Posts: 2465
Joined: Wed Sep 04, 2013 7:45 pm
Location: Broomfield, CO

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by gilraen » Tue May 09, 2017 10:06 am

I hardly ever use Tapatalk but I just tested it on my phone, works fine, didn't even ask me to re-login. Tapatalk version 6.5.5 on Galaxy S5.

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 11:54 am

What about you other guys that were having problems? Seems we have a couple of "it's working ok" reports.
No.

User avatar
hentzau
Posts: 13417
Joined: Thu Oct 21, 2004 11:06 am
Location: Castle Zenda, Ruritania
Hentzau’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by hentzau » Tue May 09, 2017 12:40 pm

TT working fine on my iPhone.
"Women are naturally secretive, and they like to do their own secreting." - Sherlock Holmes, A Scandal in Bohemia

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 1:25 pm

Still not working on Android for me. Network error. I've tried removing the OO subscription and re-adding, logging out of Tapatalk then re-adding, and clearing data completely on Tapatalk (ie reinstalling), then re-adding OO. Same behavior regardless. Have rebooted phone for effect, too.

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 1:41 pm

Zaxxon wrote:Still not working on Android for me. Network error. I've tried removing the OO subscription and re-adding, logging out of Tapatalk then re-adding, and clearing data completely on Tapatalk (ie reinstalling), then re-adding OO. Same behavior regardless. Have rebooted phone for effect, too.
Ok I re-added the Tapatalk API key.. did that help any? It appeared to be blank in the config (odd, but whatever).
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 1:52 pm

No dice. FWIW, the OO entry in Tapatalk (before logging in, where it gives you a summary of the forum) shows data current as of 4/28. So it appears that whatever happened that's affecting some of us probably happened on 4/28.

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 1:54 pm

Zaxxon wrote:No dice. FWIW, the OO entry in Tapatalk (before logging in, where it gives you a summary of the forum) shows data current as of 4/28. So it appears that whatever happened that's affecting some of us probably happened on 4/28.
I turned the url back to http vs https in Tapatalk.. If that fixed it we can at least trace it back to the SSL cert. Let me know, otherwise I will open a case with Tapatalk.
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 1:55 pm

I'm in now. I also just deleted data for the app again before trying that time, so I'm not 100% certain that your change to http fixed it, but that seems likely. Thanks!

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 1:57 pm

Zaxxon wrote:I'm in now. I also just deleted data for the app again before trying that time, so I'm not 100% certain that your change to http fixed it, but that seems likely. Thanks!
At least I know what started it.. now I will open a case with that as the cause, and see what they say.
No.

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 1:59 pm

Zaxxon wrote:I'm in now. I also just deleted data for the app again before trying that time, so I'm not 100% certain that your change to http fixed it, but that seems likely. Thanks!
I submitted a ticket.. but I thought of something, I'm only supporting TLS1.0+ (SSL v2/v3 are not enabled). Wonder if your phone is old or the config doesn't have TLS enabled? That something you can check out?
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 2:00 pm

I'm on a Pixel on the latest release of Android, so unlikely.

Sent from my Pixel using Tapatalk

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 2:05 pm

Zaxxon wrote:I'm on a Pixel on the latest release of Android, so unlikely.

Sent from my Pixel using Tapatalk
Any chance you are using Adfree? Some folks online were mentioning a couple years ago that it would fix the connection error (had nothing to do with SSL tho):

directory.tapatalk.com

Add that to your whitelist which you manage through the Adfree web page.
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 2:06 pm

No, no ad blockers in use on the phone. It's also stock and un-rooted.

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 2:10 pm

Zaxxon wrote:No, no ad blockers in use on the phone. It's also stock and un-rooted.
Try going to the site using https:// in your browser on that phone please, see if it throws up an error.
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 2:13 pm

No errors.

Image

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 2:14 pm

Ok I will leave SSL off in Tapatalk until they respond to the case (if they respond).
No.

User avatar
Zaxxon
Forum Moderator
Posts: 21339
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:11 am
Location: Surrounded by Mountains

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Zaxxon » Tue May 09, 2017 2:14 pm

Fingers crossed.

Sent from my Pixel using Tapatalk

User avatar
GreenGoo
Posts: 39144
Joined: Thu Oct 14, 2004 10:46 pm
Location: Ottawa, ON

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by GreenGoo » Tue May 09, 2017 4:27 pm

FishPants wrote:
Zaxxon wrote:I'm in now. I also just deleted data for the app again before trying that time, so I'm not 100% certain that your change to http fixed it, but that seems likely. Thanks!
I submitted a ticket.. but I thought of something, I'm only supporting TLS1.0+ (SSL v2/v3 are not enabled). Wonder if your phone is old or the config doesn't have TLS enabled? That something you can check out?
It would have to be pretty ancient to not support TLS. Even 1.0 has been around a long while. Most browsers and sites are running 1.2.

edit: Wrote a bunch of crap, realized we were talking about an app and not a browser specifically, so removed it.

User avatar
Punisher
Posts: 2172
Joined: Thu Mar 24, 2005 12:05 pm

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Punisher » Tue May 09, 2017 5:11 pm

FYI. All afternoon I've been getting the following random error.:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) [2002]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Using Chrome.
After a bit, I can refresh and the page comes up. My normal workflow:
Click the unread posts button, then open multiple topics I am interested in via new tabs.
Some of these tabs were getting the error, along with going to page 2 of the new posts.
All yourLightning Bolts are Belong to Us

User avatar
FishPants
Server WhOOre
Posts: 4341
Joined: Fri Oct 15, 2004 1:38 pm
Location: Canada
fishpants’s avatar
Offline

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by FishPants » Tue May 09, 2017 5:15 pm

Punisher wrote:FYI. All afternoon I've been getting the following random error.:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) [2002]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Using Chrome.
After a bit, I can refresh and the page comes up. My normal workflow:
Click the unread posts button, then open multiple topics I am interested in via new tabs.
Some of these tabs were getting the error, along with going to page 2 of the new posts.
Ya that's me I had some php scripts that needed updating. Should be all good for the time being, I'm cloning the database to another directory so I can test other board software without affecting this environment - as such posting/searching may take a tick or two longer.


Sent from my iPhone using Tapatalk
No.

User avatar
Pyperkub
Posts: 18412
Joined: Mon Dec 13, 2004 5:07 pm
Location: NC- that's Northern California
Contact:

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Pyperkub » Tue May 09, 2017 6:20 pm

Punisher wrote:FYI. All afternoon I've been getting the following random error.:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) [2002]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Using Chrome.
After a bit, I can refresh and the page comes up. My normal workflow:
Click the unread posts button, then open multiple topics I am interested in via new tabs.
Some of these tabs were getting the error, along with going to page 2 of the new posts.
ran into that once too, but I've been ok for the most part.
There are three ways to not tell the truth: lies, damned lies, and statistics.

User avatar
Newcastle
Posts: 9845
Joined: Mon Jan 17, 2005 1:22 am
Location: reading over a shoulder near you

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by Newcastle » Tue May 09, 2017 6:53 pm

Just wanted to thank the folks in charge for all the due diligence and hard work you folks do to keep the lights on!

:happy-jumpeveryone:
America held hostage enters Day 39 holy crap he's lasted this long?

Trump and the GOP; putting the banana in our Republic.

User avatar
dbt1949
Posts: 20240
Joined: Wed Oct 13, 2004 12:34 am
Location: Hogeye Arkansas

Re: On the temp server.. IF you're seeing this..

Post by dbt1949 » Wed May 10, 2017 6:42 am

Everything in OO seems to be loading slowly for me. The rest of the internet is normal.
Ye Olde Farte
Double Ought Forty
aka dbt1949

Post Reply